Login to CIMB Clicks

CIMB Group ialah sebuah bank universal ASEAN yang beribu pejabat di Kuala Lumpur. Ia juga merupakan salah sebuah bank pelaburan terbesar di Asia dan juga salah sebuah Islamic bank yang terbesar di dunia. Produk-produk yang ditawarkan oleh CIMB merangkumi akaun simpanan/semasa, kredit kad, pinjaman, pelaburan dan insurans.   Dalam melicinkan operasi yang bersesuaian dengan kemajuan read more »

Google Adsense Tak Menipu

Update ke-2 tentang duit dari program Google Adsense. Kalau dulu dekat 4 tahun nak dapat USD104.01 tapi yang terbaru ni aku dapat USD114.73 dalam tempoh 1 tahun. Korang mesti nak gelak terguling-guling sebab aku nampak macam bongkak je dengan kisah USD114.73 dalam tempoh setahun. Setahun memangla lama kalau nak dapat sebanyak tu. Lainla kalau aku read more »

Perlaksanaan Kad ATM PIN 6-Digit

Suasana di Maybank pada ketika ini agak meriah dengan kehadiran ramai pelanggan yang ingin menukar kad ATM sepertimana yang diarahkan oleh pihak bank. Bukan hanya Maybank bahkan bank-bank lain juga terlibat sama. Perlaksanaan kad¬†ATM PIN 6-Digit yang bercirikan PIN (Personal Identification Number atau Nombor Pengenalan Peribadi) dapat mempertingkatkan ciri-ciri keselamatan kad. Ia merupakan kod rahsia read more »

SAPS Ibu Bapa

Sistem Analisis Peperiksaan Sekolah (SAPS) merupakan sebuah sistem yang dapat diakses oleh ibubapa, pihak sekolah mahupun pihak Kementerian Pendidikan. Ia merupakan sebuah sistem data berpusat yang menghimpunkan data-data keputusan peperiksaan bagi seluruh sekolah di Malaysia. Melalui sistem ini, antara lainnya, pemantauan dapat dilakukan oleh para ibubapa terhadap anak mereka. Kes-kes dimana ibubapa tidak dimaklumkan oleh read more »

Ciri-ciri Baru Whatsapp Versi 2.16.352

Dengan rekod pengguna Whatsapp yang semakin ramai di seluruh dunia, pihak Whatsapp terpaksa melakukan penambahbaikan ciri-ciri yang terdapat didalam versi yang sebelumnya. Berikut adalah beberapa ciri-ciri baru Whatsapp versi 2.16.352. Baru sebentar tadi Whatsapp saya terkemaskini secara automatik kerana saya mensetkan opsyen auto-update applikasi Whatsapp secara automatik. Ciri-ciri Baru Whatsapp Versi 2.16.352 Menampilkan keupayaan melukis read more »

Semakan Status Kawalan Imigresen

Terima kasih kepada perkembangan teknologi makluat yang telah memudahkan kita untuk membuat semakan status kawalan imigresen sebelum kita berhasrat ke luar negara. Sebelum membuat bayaran deposit kepada syarikat pelancongan yang akan membawa anda ke luar negara, anda disarankan untuk membuat semakan status kawalan imigresen untuk memastikan anda tidak dihalang meninggalkan Malaysia di pintu keluar negara. read more »

Penipuan Dalam Internet

Lama dah tak jengok email, naik berhabuk dah email. Zaman sekarang, email personal memang dah tak popular sejak smartphone memasuki pasaran. Ditambah pula dengan keupayaan internet yang semakin canggih kelajuannya, menjadikan smartphone sebagai peranti¬†perhubungan yang popular. Hanya perlu instal applikasi komunikasi tertentu seperti Whatsapp, Telegram, Wechat, Facebook Messenger dan sebagainya. Senarai ini hanyalah sebilangan kecil read more »

Apa itu Google Hangouts?

Di persada internet masa kini terdapat banyak applikasi berkaitan komunikasi antara pengguna internet seperti Telegram, Whatsapp, Wechat dan sebagainya. Apa yang membezakan antara satu sama lain ialah kemudahan cara penggunaannya dan tingkat kepantasan penerimaan dan penghantaran data samada data berbentuk teks, video, fail dan audio. Siapa yang dapat menjuarai kepantasan penghantaran dan penerimaan data akan read more »

Panduan Mendaftar Akaun Gmail

Ringkas catatan posting pada kali ini. Biarlah straight to the point. Kami ingin kongsikan ebook Panduan Mendaftar Akaun Gmail secara percuma. Ramai yang mungkin sudah mengetahui apa itu Gmail tapi mungkin berat rasa hati untuk membuka akaun baru kerana telah pun mempunyai akaun e-mail yang lain seperti Hotmail atau Yahoo. Apa itu Gmail? Cara sebutan read more »

Samsung Menarik-balik Model Galaxy Note7

Gergasi pengeluar telefon bimbit jenama Samsung telah menarik balik model Samsung Galaxy Note7 susulan insiden telefon dari model yang berkenaan telah meletop secara tiba-tiba. Insiden yang berlaku di US itu menjadi tamparan hebat kepada syarikat telefon terkemuka itu yang berpangkalan di Korea Selatan. Samsung telah mengeluarkan arahan untuk semua pengguna mematikan telefon tersebut dan kembalikan read more »