Smartphone

Whatsapp Menggunakan Data Encryption

whatsapp homepage

Whatsapp Messenger merupakan sebuah applikasi komunikasi berbagai platform samada telefon pintar tersebut menggunakan sistem pengoperasian iPhone, Blackberry, Android, Windows Phone atau Nokia. Bila kita membicarakan applikasi berbagai platform, ini bermakna applikasi tersebut telah dibangunkan untuk membolehkan pengguna berinteraksi sesama mereka….
Read more

Zello PTT Walkie-talkie

zello walkie talkie

Tengah usha-usha walkie-talkie kat Lazada Malaysia tetiba terjumpa pula satu smartphone app untuk tujuan berkomunikasi secara push-to-talk. Ada lagi apps diluar sana tapi aku malas la nak install, cuba, uninstall yang lain pulak. Argghhh… lecehla asyik pasang-bukak, pasang-bukak, macam la…
Read more

Kenapa Handphone Hang?

Applikasi Penyelenggaraan Handphone - Clean Master

Kita imbas kembali detik zaman permulaan handphone. Jenis yang besar macam botol air pun ada selepas itu mula mengecil sesuai dengan peredaran zaman. Memang nampak hodohla handphone di zaman tu tapi itulah yang menjadi kebanggaan mereka yang mempunyai duit lebih…
Read more

Whatsapp Boleh Buat Call

whatsapp homepage

Ehmmm, benda ni teknologi lama la. Lama dah Skype offer feature ni, dah berkurun jugakla. Tapi jangan korang remehkan pasal feature terbaru dari Whatsapp ni. Kenapa? Sebab hampir semua smartphone menggunakan applikasi Whatsapp. Whatsapp adalah satu jenama chatting paling popular…
Read more