Smartphone

Kenapa Handphone Hang?

Applikasi Penyelenggaraan Handphone - Clean Master

Kita imbas kembali detik zaman permulaan handphone. Jenis yang besar macam botol air pun ada selepas itu mula mengecil sesuai dengan peredaran zaman. Memang nampak hodohla handphone di zaman tu tapi itulah yang menjadi kebanggaan mereka yang mempunyai duit lebih…
Read more

Whatsapp Boleh Buat Call

whatsapp homepage

Ehmmm, benda ni teknologi lama la. Lama dah Skype offer feature ni, dah berkurun jugakla. Tapi jangan korang remehkan pasal feature terbaru dari Whatsapp ni. Kenapa? Sebab hampir semua smartphone menggunakan applikasi Whatsapp. Whatsapp adalah satu jenama chatting paling popular…
Read more

Apa Itu Virus Komputer?

computer binary code

Kalau sebut sahaja tentang virus rasanya semua orang pun tahu. Virus membawa ancaman kepada tubuh badan dan cuba merosakkan sel-sel tubuh badan. Apabila ia berjaya merosakkan sel-sel tubuh badan akan tiba suatu hari nanti bilamana badan menjadi kejang serta kaku…
Read more